Opzeggen

Ik wil de huur opzeggen. Wat moet ik doen? +-

U moet de huur minimaal 1 maand van tevoren schriftelijk opzeggen. U kunt daarvoor het huuropzeggingsformulier gebruiken. Uitgebreide informatie vindt u onder Huur opzeggen, waar u ook een uitgebreide brochure vindt. Deze kunnen wij u ook toesturen. Neem daarvoor contact op met de NWS.

Wanneer de opzegging bij ons binnen is ontvangt u binnen 3 werkdagen een schriftelijke bevestiging met de daarbij horende informatie.

Ik wil de huur opzeggen. Moet dit altijd per de eerste van de maand? +-

Nee, dit kan op elke willekeurige werkdag met inachtneming van een minimale opzegtermijn van 1 maand. De laatste huurdag moet op een werkdag vallen, dus niet in het weekend. Let wel! De opzeggingsdatum gaat pas in wanneer de NWS uw huuropzeggingsformulier daadwerkelijk heeft ontvangen.

Een voorbeeld van minimaal 1 maand opzegtermijn: de NWS ontvangt op 12 maart uw huuropzeggingsformulier; u zegt de woning op per 13 april. 12 april is dan uw laatste huurdag. Op deze datum vindt dan ook de eindinspectie plaats.

Ik wil een woning gaan kopen en wil graag weten hoe ik mijn huur moet opzeggen. Hoeveel tijd van tevoren moet ik dat doen? +-

U kunt uw huur schriftelijk opzeggen met minimaal 1 maand opzegtermijn en maximaal 3 maanden van tevoren. Een langere opzegtermijn kan in uw voordeel werken wanneer u goederen ter overname hebt. De NWS heeft dan meer tijd om een nieuwe kandidaat te vinden voor uw woning.

Komt er iemand langs om te controleren als ik de huur opzeg? +-

Ja, er vindt een voor- en een eindinspectie plaats. De voorinspectie vindt binnen een week na opzeggen plaats. De opzichter bespreekt met u hoe u de woning moet achterlaten. Op de laatste dag van de huur vindt de eindinspectie plaats. Er wordt dan gecontroleerd of u de woning volgens afspraak achterlaat.

Meer informatie vindt u onder Huur opzeggen. Daar vindt u ook de brochure huur opzeggen. Deze kunnen wij u ook toesturen. Neem dan even contact op met de NWS.

Als ik ga verhuizen, hoe gaat dat dan met het inleveren van de sleutels en milieupas? +-

Deze levert u in op uw laatste huurdag, tijdens de eindinspectie.

Als ik ga verhuizen, hoe moet ik de woning dan achterlaten? +-

Er vindt een voor- en een eindinspectie plaats. De voorinspectie vindt binnen een week na opzegging plaats, de opzichter bespreekt met u hoe u de woning dient achter te laten.

Ik ga verhuizen, moet ik de woning in de originele staat achterlaten? +-

In de regel laat u de woning in dezelfde staat achter als u deze heeft geaccepteerd. Is er in de tussentijd verbouwd aan de woning dan zal de opzichter tijdens de voorinspectie afspraken maken hoe u de woning moet opleveren.

Ik ga binnenkort verhuizen. Kan ik mijn spullen in de woning achterlaten voor de nieuwe huurder? +-

Als er voor de einddatum een nieuwe huurder bekend is, kunt u onderling bespreken wat u ter overname aanbiedt. De Noordwijkse Woningstichting is hierin geen partij.

Laatst gewijzigd: 13-10-2015

Staat uw vraag er niet bij?

Staat uw vraag er niet bij? Gebruik de zoekfunctie of neem contact met ons op.