Vochtproblemen zijn vaak te voorkomen

In de winterperiode is het een veel voorkomend probleem bij een aantal van onze huurwoningen: schimmelvorming op wanden of plafonds. In negen van de tien gevallen heeft het te maken met een te hoge vochtigheid in huis. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Soms is er een lekkage of probleem met isolatie of ventilatiesysteem.

Neemt u dan direct contact op met de NWS. Want deze problemen willen we snel verhelpen.

Een vochtprobleem in uw woning kunt u in de meeste gevallen zelf beperken of voorkomen

Het is belangrijk dat u de vertrekken in uw huis goed verwarmt en op de juiste wijze ventileert. In de winterperiode zijn de buitentemperaturen laag. Het is belangrijk om de vertrekken binnen goed te verwarmen. Dan blijven wanden en plafonds voldoende op temperatuur en neemt de kans op vochtproblemen af.

Waarom uw woning goed ventileren?

Zet u de ventilatieroosters dicht om de warmte binnen te houden? En zet u niet regelmatig een raam open? Dan blijft er teveel vocht binnen hangen. En dat zorgt voor schimmelvorming. Mensen en huisdieren produceren veel vocht, gewoon door in huis aanwezig te zijn. Daar komt nog bij dat er wordt gekookt en gedoucht. Goed ventileren zorgt ervoor dat vochtige binnenlucht wordt afgevoerd en schone en drogere buitenlucht binnen komt.

Dus: de binnentemperatuur niet te laag laten worden (in ieder geval niet lager dan 15 graden) en goed ventileren, ook in de winter!

Bekijk hier per ruimte hoe u het beste kunt ventileren (klik op de afbeelding om te vergroten):

Vocht en schimmel

Gepubliceerd: