Huurwoningen Rederijkersplein verdeeld

De sleuteloverdracht laat nog een kleine twee maanden op zich wachten, maar voor de nieuwe huurders van het complex Rederijkersplein was het donderdag toch al een spannend moment. In een bomvol centrum Het Trefpunt werden de veertig sociale huurappartementen door de Noordwijkse Woningstichting verdeeld. Na afloop veel blije gezichten van vooral Noordwijkse ouderen die een nieuwe zorggeschikte woning kunnen betrekken.

‘Rederijkersplein’ is het eerste complex in een bouwstroom van 600 sociale huurwoningen die de NWS voor de komende tien jaar in petto heeft. Het is het eerste complex van de corporatie dat gasloos en bijna-energieneutraal is uitgevoerd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de appartementen, waarna de buitenruimte en de binnentuin worden aangelegd. Naar verwachting krijgen de nieuwe bewoners in de week van 14 januari 2019 hun sleutel.

Bij de verdeling van de woningen kregen oudere Noordwijkers die een woning van de NWS achterlaten, voorrang. Door dit ‘lokaal maatwerk’ – dat met de gemeente en de Stichting Huurdersbelangen is afgesproken – profiteren uiteindelijk veel meer woningzoekenden van het nieuwbouwproject. De doorstroming komt op gang. Daarna mochten andere inwoners van Noordwijk die zich hadden ingeschreven een appartement uitkiezen en pas daarna kwamen woningzoekenden van buiten de gemeente aan de beurt. In dit geval waren dat vooral mensen met een zorgindicatie.

In dit complex voor senioren wordt met steun van de gemeente Noordwijk en Welzijn Noordwijk een gezamenlijke ontmoetingsruimte ingericht. Deze ‘Rederijkerskamer’ is bedoeld voor gezamenlijke activiteiten, waarbij de bewoners zelf mogen bepalen hoe die worden ingevuld. Een buurtwerker van Welzijn Noordwijk zorgt daarbij wel voor begeleiding.

Van de 40 appartementen hebben er 34 een kale huurprijs onder de 600 euro. De zes (grotere) hoekwoningen hebben een kale huur van 710 euro per maand. De meeste van de woningen zijn direct al bij het keuze moment verdeeld. Voor enkele appartementen met zorgindicatie wordt nog een advertentie gezet.

Keuzemoment Rederijkersplein 01 8916

Directeur-bestuurder Willem van Duijn van de NWS spreekt de zaal met kandidaat-huurders toe.

Gepubliceerd: