Nieuws

Rederijkersplein 'hamerstuk' op agenda raad Noordwijk

Nu ons bouwplan voor 40 zorggeschikte appartementen aan het Rederijkersplein als 'hamerstuk' op de agenda van de gemeenteraad staat, wordt het tijd om zelf ook spijkers met koppen te slaan. De omwonenden van het Rederijkersplein zijn met een nieuwsbrief geïnformeerd over praktische kwesties als: waar komen de bouwketen te staan, welke overlast kunt u verwachten en wat moet ik doen als ik eventueel schade heb aan mijn woning?

Elf ‘zienswijzen’ tegen bouwplan Rederijkersplein

De aanloop naar een bouwplan duurt in de meeste gevallen veel langer dan de feitelijke bouw zelf. Na allerlei procedurele trajecten te hebben doorlopen bij onder meer de gemeente en de Omgevingsdienst, krijgen ook omwonenden en andere belanghebbenden de kans zich uit te spreken. Tegen het NWS-bouwplan voor 40 zorggeschikte woningen aan het Rederijkersplein zijn 11 zienswijzen met bezwaren ingediend.

Noordwijk snakt naar nieuwe huurwoningen

Als er één ding duidelijk wordt tijdens de Bouwmarkt van de NWS op de ‘Dag van het Huren’, is dat Noordwijk snakt naar nieuwe sociale huurwoningen. De tekeningen voor de appartementen aan het Rederijkersplein en de schetsen voor de inrichting van Locatie Northgo, trekken zelfs op een druilerige zaterdag veel publiek naar onze tent. Voor de Noordwijkse Woningstichting is 2018 het jaar waarin weer een eerste paal voor een nieuwbouwproject wordt geslagen.

NWS en Huurdersbelangen in zee met WoonEnergie

De rekening van het stroom- en gasverbruik behoort tot de hoogste vaste woonlasten. De NWS investeert jaarlijks flink om haar woningen energiezuiniger te maken, onder meer door het plaatsen van zonnepanelen, energiezuinige cv-ketels en isolatie. Om nu ook de huurders zelf te betrekken bij mogelijkheden om te besparen op hun energierekening, gaan de NWS en de Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) in zee met WoonEnergie.

Eerste buurtschouw in Boerenburg

Als sleutelwoorden voor leefbare wijken en woningcomplexen hanteert de NWS 'schoon, heel en veilig'. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Vanmorgen was de eerste in een reeks 'buurtschouwen' waarmee de corporatie met de Gemeente Noordwijk, de Stichting Huurders Belangen Noordwijk, het buurtwerk en natuurlijk ook bewoners en omwonenden zelf, een deel van een wijk onder een vergrootglas legt.

NWS koopt grond locatie Northgo

De Noordwijkse Woningstichting wordt eigenaar van de locatie Northgo aan de Duinwetering. Het college van burgemeester en wethouders in Noordwijk is akkoord met het bod van de corporatie. De NWS wil op deze plek 63 sociale huurwoningen bouwen. Het gaat om een mix van appartementen, eengezinswoningen, studio’s en een combinatie van beneden- en bovenwoningen.

NWS doet mee aan Dag van het Huren

De NWS doet op zaterdag 7 oktober 2017 mee aan de Dag van het Huren. Kom langs bij onze informatietent op het Marktplein (Locatie Northgo) in Noordwijk voor een praatje met een woonspecialist of vastgoedmedewerker, het bekijken van onze nieuwbouwplannen, een speeddate met de directeur en de wethouder Wonen, of gewoon voor een kop koffie.

‘Snel, flexibel en verplaatsbaar bouwen’

Naast de traditionele bouwprojecten die op stapel staan, heeft Noordwijk dringend behoefte aan flexibele en verplaatsbare woningen in de sociale huursector. De Noordwijkse Woningstichting (NWS), Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) en Tiny House Noordwijk willen gezamenlijk optrekken om deze plannen voor tijdelijke huisvesting te verwezenlijken.

Jaarverslag 2016 nu ook online te bekijken

Het is een document van 122 pagina's dat door de printer in minder dan vijf minuten wordt uitgespuugd. Maar achter de schermen is er door verschillende afdelingen van de NWS maandenlang aan gewerkt. Nu ook de goedkeurende verklaring van de accountant binnen is, kan ook de Afdeling Financiën opgelucht ademhalen en mogen we de stukken openbaar maken.

Corporaties bouwen in 2018 zo’n 32.000 sociale huurwoningen

De grote vraag naar betaalbare sociale huurwoningen noodzaakt woningcorporaties tot een ambitieus bouwprogramma: in 2018 komen er in Nederland naar schatting 32.000 van deze woningen bij. Ook de NWS levert daaraan een bijdrage, met in elk geval nieuwbouw aan het Rederijkersplein en (zo goed als zeker) de bebouwing van locatie Northgo. En er staan nog meer pannetjes op het vuur.

Volg ons

Volg het nieuws ook op Facebook of op Twitter