Nieuws

Even voorstellen: seniorenmakelaar Dineke van der Wolf

Voor de huurders van de Noordwijkse Woningstichting is zij een vertrouwd gezicht, maar haar functie is nieuw. Als ‘seniorenmakelaar’ helpt Dineke van der Wolf sinds 1 januari van dit jaar mensen vanaf 55 jaar bij het verwezenlijken van hun woonwensen. “Huurders zijn vaak verknocht aan hun huis of hun buurtje. Maar als de kinderen zijn uitgevlogen en de jaren beginnen te tellen, is de eengezinswoning niet altijd het geschikte huis om tot op hoge leeftijd in te blijven wonen.”

Jaarverslag 2017 van de NWS nu online

Ons jaarverslag is meer dan voer voor accountants en de Raad van Commissarissen. Voor wie belangstelling heeft voor de sociale volkshuisvesting in Noordwijk en het reilen en zeilen van de Noordwijkse Woningstichting, beleeft er vele uren leesplezier aan.

Positieve reacties op tijdelijke woonunit NWS

Hoe ziet een compacte, tijdelijke en verplaatsbare woning eruit? “Veel groter dan ik dacht. Compleet. Gezellig.” Zomaar wat reacties van bezoekers die afgelopen maand onze modelwoning van het type Nezzt aan het Rederijkersplein bezochten. De unit is inmiddels weer op een vrachtwagen getakeld voor een bezichtiging elders in het land, maar als het aan de NWS ligt, komt dit woningtype weer terug naar Noordwijk. In veelvoud.

Huurdersportaal NWS niet bereikbaar

De NWS werkt aan een nieuw huurdersportaal dat waarschijnlijk half juli voor onze huurders bereikbaar is. Tot die tijd is het 'oude' portaal uit de lucht. Wij helpen wij u graag tijdens kantooruren telefonisch. U kunt van maandag tot en met donderdag ook langskomen van 8.30 tot 12.00 uur.

NWS aanwezig op avond over energiesparing

Onze NWS-energiecoach Sjouke Dijkstra is woensdag 16 mei aanwezig op een informatieavond over energiebesparing en comfortabel wonen, die de Gemeente Noordwijk samen met het Duurzaamheidsloket organiseert. Er worden maatregelen gepresenteerd voor woningtypen in de wijken Duinpark, Auteurswijk en Prinsessenwijk.

Toenemende drukte op markt sociale huurwoningen

Eind 2017 waren ruim 90.000 woningzoekenden ingeschreven bij WoningNet, 9% meer dan eind 2016. Een nieuw record. Het aantal woningzoekenden dat ten minste één keer heeft gereageerd op het woningaanbod is ruim 20.000; net als in 2016 23% van de woningzoekenden.

Betaalbare huurwoningen op grond sporthal

Het voormalige terrein van de Northgohal in Noordwijk wordt een wijkje met 62 sociale huurwoningen. De Noordwijkse Woningstichting en de gemeente zijn het eens over de aankoop van de grond aan de Duinwetering door de corporatie. Wethouder Hans Bakker (Ruimte) en directeur-bestuurder Willem van Duijn van de NWS zetten op woensdag 14 maart 2018 hun handtekeningen onder de voorlopige koopovereenkomst.

Inschrijven voor onze nieuwbouw via Woningnet/HR

De Noordwijkse Woningstichting is weer begonnen met bouwen en houdt daar de komende tien jaar niet mee op. Na het Rederijkersplein - nu in ontwikkeling – gaan we onder meer aan de slag op de Locatie Northgo, aan de Albertus van Velsenstraat, in Offem Zuid en de toekomstige nieuwbouwwijk Bronsgeest. Een steeds terugkerende vraag van woningzoekenden is: hoe kunnen we inschrijven voor deze woningen?

Warmtepomp: energie uit natuurlijke bron

De verwarmingsketel van de toekomst lijkt op een grote koelkast. Het apparaat is niet langer verbonden met het gasnet, maar maakt voornamelijk gebruik van natuurlijke bronnen. Tachtig procent van de energie wordt gehaald uit lucht, water en bodem, twintig procent uit elektriciteit. Toekomstmuziek? In onze veertig nieuwe appartementen aan het Rederijkersplein in Noordwijk wordt deze techniek al toegepast.

Vochtproblemen zijn vaak te voorkomen

In de winterperiode is het een veel voorkomend probleem bij een aantal van onze huurwoningen: schimmelvorming op wanden of plafonds. In negen van de tien gevallen heeft het te maken met een te hoge vochtigheid in huis. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Volg ons

Volg het nieuws ook op Facebook of op Twitter