Hoe laat u uw woning achter?

Voorinspectie

Tijdens de voorinspectie bespreekt de opzichter met u hoe een woning er in het algemeen uit moet zien bij oplevering. Ook de dingen die bijzonder zijn in uw woning, zoals bijvoorbeeld een zelf aangebrachte voorziening (ZAV), worden dan bekeken.

In de brochure Hoe laat u uw woning achter? leest u precies wat wij van u verwachten bij het verlaten van de woning.

Bij de voorinspectie vult de opzichter op een formulier in welke zaken nog hersteld moet worden voor de eindinspectie. Hierop staat ook de prijs vermeld die de NWS bij u in rekening brengt als de NWS herstelwerkzaamheden voor u uitvoert. U ondertekent dit formulier samen met de opzichter en u ontvangt een kopie.

Eindinspectie

De opzichter die u bij de voorinspectie heeft gesproken, doet in principe ook de eindinspectie. Wij vragen u hierbij aanwezig te zijn. De eindinspectie vindt plaats op de einddatum van de huurovereenkomst.

De opzichter loopt samen met u alle punten na die bij de voorinspectie zijn genoteerd. Als u uw zaken nog niet op orde heeft, voert de NWS de werkzaamheden zelf uit. De NWS verrekent dan de kosten bij de eindafrekening.

Lever tijdens de eindinspectie de sleutels van de algemene toegangsdeuren, meterkastdeur, brievenbus en eventueel milieupas in bij de opzichter. Laat alle overige sleutels van binnen- en kastdeuren in de betreffende deuren. Eventueel ontbrekende sleutels worden bij u in rekening gebracht.

 

 

Laatst gewijzigd: 24-03-2016